Sprookjestochten

Met live muziek midden in de natuur

20220529_124111.jpg

Hoe werkt het?


De kinderen lopen een route door het bos.
Onderweg kunnen ze kijken naar korte stukjes poppenspel, die samen een verhaal vormen. 
Door aanwijzingen van de begeleider helpen de kinderen meezoeken naar de volgende plek waar een korte scene gespeeld wordt. Als ze goed luisteren, kunnen ze in de verte ook geluiden of sprookjesachtige muziek horen, zodat ze op het geluid af kunnen gaan.

 

Tijdens de scenes vragen de sprookjesfiguren de kinderen om hulp bij het oplossen van een probleem. De kinderen moeten bv. een personage wakker maken, de wolf de verkeerde kant op wijzen, blazen om een vlinder te helpen vliegen, of samen een ritme voor de regendans maken.

 

Na ongeveer 35 minuten komen de kinderen bij een plek waar het laatste stukje van het verhaal wordt gespeeld, waarbij het verhaal met de actieve hulp van de kinderen tot een goed einde komt.

Dan is het feest en kunnen de kinderen met ons meedansen op de swingende muziek van onze percussionist. (als de gelegenheid en het aantal kinderen dit toelaten. In overleg)

 

Spel: De grote zelfgemaakte poppen van Theater Compagnie Alice worden bespeeld door poppenspeelsters en vertellers Alice Ruijters en Angela de Rie.

Muziek: De live-muziek en percussie wordt uitgevoerd door Marc Spee.

 

Voor zomer 2022 bieden we de volgende sprookjestochten aan: 

 

Red het regenwoud.  (4 t/m 12 jaar)                                                                                 In dit verhaal gaan Nana en Pico samen met de dieren uit het regenwoud de strijd aan met de mannen die de bomen in het woud willen omkappen.
Hoe kunnen ze samen met de kinderen uit het publiek het regenwoud redden?
Deze sprookjestocht is gebaseerd op onze voorstelling Redders van het regenwoud. De kinderen maken samen met onze percussionist een ritme voor de regendans. Na afloop dansen we samen met de kinderen de Apendans  met live percussie, als het aantal kinderen en de omstandigheden dit toelaten. (in overleg) 

 

Schaap in het bos (4 t/m 7 jaar)
In dit verhaal raken de vrienden hond en schaap elkaar kwijt in het bos.
Terwijl de hond zijn best doet om Schaap terug te vinden beleeft het schaap allerlei avonturen met een rups, een kikker en de wolf.
Deze voorstelling is geÏnspireerd op onze binnenvoorstelling Schaap en is heel geschikt voor kleuters.
 
Duur: ongeveer 50 minuten
Kosten: 
1 sprookjestocht: 500 euro (maximaal in totaal 35 kinderen)
2 sprookjestochten op dezelfde dag: 600 euro (maximaal in totaal 70 kinderen)
3 sprookjestochten op dezelfde dag: 700 euro (maximaal in totaal 105 kinderen)
 
Aan een sprookjestocht kunnen maximaal 35 kinderen per keer meedoen. Voor aanvang nemen wij de route door met de begeleider(s) van uw organisatie

Reiskosten: 0,25 euro per te rijden kilometer vanaf Amsterdam.

Afbeelding van angela de rie.jpg
20220529_122214.jpg