Sprookjes wondertochten

Met live muziek midden in de natuur

Theater Compagnie Alice biedt Sprookjeswondertochten aan

in het bos, vanuit uw camping, natuurinformatiecentrum, of horecagelegenheid.

 

Hoe werkt het?

Het publiek, bestaande uit kinderen en hun ouders, loopt een route door het bos.

In het bos worden op verschillende plekken korte poppenspelscenes gespeeld, die samen een verhaal vormen. Het publiek wordt begeleid door één of twee medewerkers van uw organisatie die een routebeschrijving met aanwijzingen bij zich heeft.

Door aanwijzingen van de begeleider helpen de kinderen meezoeken naar de volgende plek waar een korte scene gespeeld wordt. Als ze goed luisteren, kunnen ze in de verte ook geluiden of sprookjesachtige muziek horen, zodat ze op het geluid af kunnen gaan.

 

Tijdens de scenes vragen de sprookjesfiguren de kinderen om hulp bij het oplossen van een probleem. De kinderen moeten bv. denneappels verzamelen voor in de toverdrank, een toverspreuk opzeggen, een personage wakker maken, blazen om een vlinder te helpen vliegen, samen muziek maken, of met zijn allen onder een grote draak of krokodil lopen om een personage weg te jagen.

 

Na ongeveer 35 minuten komen de kinderen bij een plek waar het laatste stukje van het verhaal wordt gespeeld, waarbij het verhaal met de actieve hulp van de kinderen tot een goed einde komt. Zo wordt bv. met hulp van de kinderen de schurk overwonnen door de draak, de boze piraat verdreven door de reuzenkrokodil, of wordt de zieke of betoverde fee weer genezen door de toverdrank.

Dan is het feest en kunnen de kinderen met ons meedansen op de swingende muziek van onze percussionist.

 

Spel: De grote zelfgemaakte poppen van Theater Compagnie Alice worden bespeeld door poppenspeelsters en vertellers Alice Ruijters en Angela de Rie.

Muziek: De live-muziek en percussie wordt uitgevoerd door Marc Spee.

 

Aansluitend kan er eventueel een knutselactiviteit plaatsvinden, waarbij kinderen figuurtjes of objecten maken met natuurlijke materialen uit het bos, geïnspireerd op de voorstelling.

(De organisatie daarvan kunt u als organisatie zelf doen, of u kunt dit in overleg door Theater Compagnie Alice laten verzorgen voor een meerprijs.)

 

Voor zomer 2022 bieden we drie sprookjestochten aan, waaronder Peter Pan.

 

 Informeer naar de mogelijkheden.

20210327_151227.jpg