top of page

Recensies

Recensies geplaatst op de website www.kindertheater.nl:

 

Over de voorstelling Thuis op de wereld:

(Titel tijdens de Kinderboekenweek was

Bij mij thuis is alles anders)

door Basisschool Leander op 15 oktober 2023 08:27

Wat een leuke voorstelling! Theater Compagnie Alice heeft de kinderboekenweek 2023 spetterend bij ons geopend. Ruim 325 kinderen hebben met plezier en aandacht naar het verhaal gekeken. Zo leuk dat je de mensen achter de poppen helemaal niet meer ziet. Er werd gelachen, er werd \'boe\' geroepen, er werd gewezen welke kant ze op moesten en gewaarschuwd als er gevaar aan kwam. De kinderen zaten er vol in!

 

Over de voorstelling Sterren van de zee:

door Melianthe Hulsbergen op 25 mei 2023 08:10

Wat een fijne voorstelling! Met prachtige poppen en mooie muziek vertellen Alice en Angela een avontuurlijk verhaal over vriendschap en liefde. Kinderen kunnen hier helemaal in opgaan. En aan het einde samen dansen, heerlijk!

    

door Jurrian Knijtijzer op 17 mei 2023 06:05

Wij zijn naar de première geweest van deze prachtige voorstelling. Ons zoontje werd net als alle andere kinderen volledig gegrepen en hij speelt thuis de rode draak na. Prachtige poppen, eigen gemaakte muziek en een actueel verhaal! Komt dat zien!

 

Over de voorstelling Rikkie en Bruno en de plasticzee:

door Ilse Dekker op 16 mei 2023 13:57

Wat een superleuke actieve voorstelling kregen de kinderen van de onderbouw voorgeschoteld door Theater Alice. De spelers bereidden de kinderen voor op hun rol als publiek en wat er dan van hen verwacht wordt. Daarna werden de kinderen meteen gegrepen door het verhaal waarin de mooie aansprekende poppen tot leven kwamen. Ademloos keken de kinderen toe. Verwondering, nieuwsgierigheid, verontwaardiging, medeleven en veel humor wisselden elkaar af. Zowel in het verhaal als bij het publiek. Het geheel werd goed ondersteund door prachtige muziek en het praktische en mooie decor. De kinderen mochten samen met de spelers de voorstelling afsluiten met een dansfeestje.

    

door Karin van Hoof op 01 november 2022 19:31

Wat hebben wij een fantastische voorstelling gezien. We (kinderen en juffen) hebben echt genoten. Mooie poppen in een sfeervol decor met precies passende muziek. De kinderen zaten helemaal in het verhaal. Dat kwam zeker ook door de manier waarop de poppen werden neergezet. Wat knap om meerdere rollen tegelijk te spelen! Petje af! Wij willen nog wel een keer!

    

door Joyce van Nieuwenhuize op 06 juli 2021 18:58

Wat een prachtige voorstelling! Het ene moment gierden de kinderen van de lach, het andere moment hielden zij hun adem in en kon je een speld horen vallen. Het verhaal zat goed in elkaar. De poppen waren prachtig gemaakt en de spelers hadden talent! Wij hebben genoten. Basisschool De Stern Rotterdam

    

door AICS-Satellite op 26 juni 2021 20:42

Fantastische voorstelling! Een mooi verhaal, erg beeldend waardoor het goed te volgen is. Past dus goed bij kinderen van wie Nederlands niet de moedertaal is. Thema\'s als de held en de slechterik, maar ook omgaan met de natuur komen aan bod. De voorstelling zien in de theatertent maakt de ervaring nog specialer! Aanrader!

 

Over de voorstelling Schaap:

 

door Lotte op 06 april 2022 14:17

Met prachtige, zelfgemaakte poppen heeft Theatercompagnie kleuters 45 minuten lang weten vast te houden. Een klein en inlevend verhaal over vriendschap met live muziek wat een toevoeging is op het geheel.

    

door Anna op 11 juni 2021 10:16 (School performances in English)

Our 4 and 5 years old students truly loved the show! They laughed a lot with the main characters, especially when the wolf was chasing the sheep to eat it. Personally, I appreciated the beautiful music as well. Highly recommended! :)

Over de voorstelling Rikkie en Bruno en het kadootjesmonster:

 

door Siete Rutgers op 05 december 2022 14:04

 

Vorige week zijn Rikkie en Bruno helemaal naar het hoge Noorden gekomen om de kinderen van de leden van onze personeelsvereniging hun verhaal te vertellen. Het was een fantastische middag en de kinderen hebben genoten. Na de voorstelling hebben Ricky en Bruno, samen met Sinterklaas en de Pieten, nog even een klein feestje gevierd waar de kinderen natuurlijk ook aan hebben meegedaan.

    

door Sander Bakker op 02 december 2022 10:05

Afgelopen dinsdag ontvingen wij Rikkie en Bruno op onze BSO\/Kinderopvang. De kinderen (in leeftijd van 4 tot 8) leefden enorm mee met het avontuur van Rikkie en Bruno. De live instrumenten, het zingen en de prachtige poppen maakten het voor de kinderen tot een belevenis. Prachtig om te zien hoe je met licht, geluid, veel fantasie en getalenteerde toneelspelers een magische wereld kunt oproepen. In het verhaal zat ook nog \'s een hele mooie boodschap over vriendschap. Echt een aanrader!

bottom of page