Over Alice en haar team

poppentheater.jpg

Theatercompagnie Alice is een initiatief van Alice Ruijters.

 

Alice volgde een opleiding Commedia dell' Arte. Ze maakte met haar eigen gezelschap Kindertheater Basta jarenlang kindervoorstellingen met acteurs. De laatste jaren zijn poppen een grotere rol gaan spelen in haar voorstellingen. Alice maakt al haar poppen zelf. 

Met Theatercompagnie Alice combineert ze grote poppen en muziek met elkaar in dynamische voorstellingen voor kinderen en volwassenen. 

 

Een belangrijk thema in de voorstellingen is hoe we als mens omgaan met de kwetsbare natuur om ons heen.

Alice werkt nauw samen met een klein team van mensen met hart voor theater en poppenspel om de kleinschalige voorstellingen te kunnen realiseren.

Nadat Alice een globaal scenario heeft geschreven, worden de scenes door de spelers uitgeprobeerd op de werkvloer, waarbij de teksten worden geminimaliseerd en de bewegingen verder worden uitgewerkt op muziek.

Muzikant en percussionist Marc Spee componeert speciaal voor iedere voorstelling de muziek en begeleidt de voorstellingen ook meestal live met percussie en geluidseffecten.

Luc Willekens voert meestal de eindregie en adviseert ook over decor en vormgeving. 

Omdat de spelers zichtbaar op de muziek met de poppen meebewegen door de vrije ruimte ontstaat een vloeiend en dynamisch geheel.

Beweging op muziek, ontroerende momenten en een positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak mee mogen dansen maken iedere voorstelling tot een feestelijke en kleurrijke gebeurtenis.

Alice is lid van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (NVP-UNIMA)

Oberon Alice en Titania[2].jpg

Het team van Theater Compagnie Alice

20220420_134043_edited_edited.jpg

Ton van Noppen

Acteur en beweger. Volgde o.a. de Clowns-opleiding in Amsterdam. Is gespecialiseerd in uitvergroot spel en maskerspel. Speelde eerder in de voorstelling Pinokkia en speelt nu in de middelbare schoolvoorstelling Odysseus. 

20220607_120134_edited_edited.png

Marc Spee

Is muzikant met als specialiteit percussie.

Componeert zijn eigen muziek en geeft percussieworkshops. Hij begeleidt de voorstellingen Plu en Dwarskoppen met muziek en live percussie.

Kindervoorstelling%20Aap-%20Jeannette%20

Jeannette Huizinga

Ervaren actrice en poppenspeelster. Afgestudeerd aan de Nel Roos-dansacademie. Werkte als poppenspeelster bij Speeltheater Holland. Stemdocente bij Toneelacademie de Trap. 

Speelt Aap in de voorstelling Aap.

IMG-20210511-WA0004_edited_edited.jpg

Helena Perez

Is ervaren actrice in jeugdtheater en zangeres. Heeft gestudeerd aan de regie-opleiding.

Speelt in afwisseling met Angela in de voorstelling Schaap.

20220623_142656_edited_edited.png

Angela de Rie

Pedagoge en verhalenvertelster met ervaring in het onderwijs. Geeft les in spel en filosofie aan kinderen. Poppenspeelster in de Rikkie en Bruno voorstellingen en in de voorstelling Redders van het regenwoud.

IMG-20200831-WA0005_edited.jpg

Luc Willekens

Ondersteunt als architect en vormgever de ontwikkeling van de poppen en het decor, en is betrokken bij de tot stand koming van de voorstellingen.