Acerca de

De avontuurlijke reizen van Odysseus

20220420_134043_edited.jpg
20220331_174008.jpg


Vertellers, personages en poppen voeren het publiek mee in de omzwervingen van Odysseus. 
In deze afwisselende voorstelling staat de liefde centraal.
 
Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?
 
Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was.
Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen. Maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus zijn zoon de cycloop het oog heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt lijkt hij zijn grote liefde te zijn vergeten...
 
De mythische figuren van de goden worden afwisselend grotesk uitgespeeld en dan weer door objecten en in miniatuur verbeeldt. De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 
Samen vormen deze elementen een spannend en beeldend muzikaal verhaal, dat de leerlingen een levendig en humorvol beeld schetst van de reizen van Odysseus en de wereld van de goden en dat kan dienen als een inspirerende kennismaking met de Griekse mythologie.

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van de middelbare school en voor groep 8 van de basisschool.
 
Spel: Alice Ruijters en Ton van Noppen
Muziek en live percussie: Marc Spee

Deze voorstelling is te boeken vanaf 7 juni 2022