top of page

Schaap zoekt een thuis

In Schaap zoekt een thuis gaat een schaap op zoek naar nieuwe vrienden waarbij  hij zich thuis voelt.

Deze voorstelling is de speciale kinderboekenweekversie van onze voorstelling Schaap.

Hij sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

Beschrijving

Met levensgrote zelfgemaakte poppen en muziek spelen we een spannend verhaal over hoe een schaapje dat zich in zijn omgeving niet thuisvoelt, op zoek gaat naar nieuwe vrienden. 

Het verhaal

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde plukken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag houdt Rikkie het niet meer uit en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de boze wolf, hij wordt uit het water gered door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, is zijn geluk compleet.

En dan stelt Rikkie tevreden vast dat hij zich thuisvoelt, want

'Je thuis is waar je vrienden hebt.'

 

Interactie: Er is ook interactie met het publiek: De kinderen moeten helpen om de  wolf de verkeerde kant op te wijzen, ze mogen blazen om Rikkie meer lucht te geven en ze kunnen met hun armen aan de vlinder voordoen hoe ze moet vliegen.

Einddans met de kinderen:

Na afloop dansen wij samen met de kinderen de dierendans, waarbij we de bewegingen van de verschillende dieren nadansen.

Kenmerken van de voorstelling:

De bijzondere grote poppen, spannende scenes, sfeervolle muziek en de vrolijke einddans met de kinderen maken deze voorstelling tot een bijzondere gebeurtenis.

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziekcompositie: Marc Spee 

Geluidstechniek: Marc Spee of Luc Willekens of Masja Willekens

Duur: 40 minuten

Duur einddans: 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Doelgroep: Deze voorstelling is in het bijzonder geschikt voor kleuters.

bottom of page